zaterdag 21 augustus 2010

Heerlijke chocolade cake!


Soms heb je van die momenten dat je lichaam even een chocolade bom nodig heeft. Zo'n moment had ik dus ook en ik ging op zoek naar een gemakkelijk en lekker chocolade recept. Op Allrecipes vond ik dit gemakkelijke en snelle recept voor een chocolade cakeje.

Dit cakeje heb je binnen 13 minuten op je schoteltje liggen en kun je er een hap uit nemen. Lekker snel toch? Lees nu hoe je dit cakeje moet maken..


Ingrediƫnten.
  • 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 ei
  • 3 eetlepels melk
  • 3 eetlepels boter of olie
  • 1/4 thee lepel vanille extract
  • 1 eetlepel chocolade stukjes
  • 1 grote mok of soep kom

Bereidingswijze.
1. Doe de droge ingrediĆ«nten in de mok en roer dit goed door elkaar.
2. Breek een ei en doe deze in de mok. Mix dit heel goed zodat er geen  klontjes bloem in de hoekjes achterblijven. Schenk de melk en de olie erbij en roer dit goed door elkaar. Voeg het vanille extract als laatste toe.
3. Zet je mok in de magnetron en verwarm deze drie minuten op maximaal vermogen (1000 watt.) Wacht tot de cake stopt met rijzen en stevig wordt in de mok.
4. Haal een mes langs de rand van de mok en haal de nog warme cake uit de mok en leg deze op een schoteltje. Je kunt er nog wat chocolade snippertjes over heen strooien en je bent klaar!
Deze chocolade snippertjes zijn heel gemakkelijk te maken, door met een kaasschaaf over een reep chocola te gaan.

Zo ziet het cakeje er uit, wanneer hij net uit de magnetron komt.

De boven kant van het cakeje, bestrooid met heerlijke snippertjes chocola. Hmm


Dit cakeje kun je met twee personen op eten, ziet hij er niet verukkelijk uit?
Oke en nu smullen maar! :D

Liefs, Lotte

5 opmerkingen:

  1. Dat is nog eens een heel snel en gemakkelijk recept! Ziet er erg lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mmm Leekkkeerrr !!! leuk ga ik zeker een keer maken!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Is in de magnetron niet de temperatuur veels te laag om het ei te verhitten zodat je voorkomt dat je iets als de salmonella bacterie eet?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik wilde hetzelfde als anoniem vragen, rouwe eieren zijn namelijk niet echt goed voor je!

    BeantwoordenVerwijderen

Reactie regeltjes:
- Niet schelden en ongepaste woorden gebruiken.
- Tips zijn welkom! :)
- Niet spammen, Je kunt je site intypen bij URL wanneer je een bericht achter laat. Zo kunnen anderen op je naam klikken en worden door gestuurd naar je site.