vrijdag 3 september 2010

Nieuwe studie: SPH


Vandaag even een update over mijn schoolleven. Ja, ook ik ga ik nog steeds lekker naar school.
Voor de zomervakantie heb ik mijn studie Spw Activiteitenbegeleiding afgerond op het Landstede. Deze studie duurde 4 jaar, best lang hoor! Ik heb hier enorm veel geleerd en ik ben echt als persoon gegroeid. Ook heb ik er een onwijs leuke tijd gehad en nieuwe vriendinnen mogen maken.
Tijdens deze studie heb ik twee keer stage gelopen op het speciaal onderwijs. Dit was echt super! Ik ben helemaal gek met kinderen en dan het liefst kinderen die een bepaalde beperking hebben. Bijvoorbeeld kinderen met een gedragsstoornis. Ik vind het geweldig om met deze kinderen te zoeken naar hun mogelijkheden, hun ontwikkeling en hun doelen. Ik vind het fijn om deze kinderen te zien genieten en te zien ontwikkelen. Ik ben zelf een voorstander van positief begeleiden, ik ben er van overtuigd dat je op deze manier het meest met kinderen kunt bereiken.
Door deze stages, wist ik dat ik hier mijn beroep van wil maken!
Daarom volg ik op dit moment de studie SPH op het Windesheim in Zwolle. Ik kan deze studie (als ik goed mijn best doe) in 3 jaartjes halen. Ik kan hem verkort volgen, omdat ik dus een vooropleiding heb gehad in hetzelfde werkveld.
Nu had ik vandaag mijn aller eerste dag op het Windesheim!
Oke, niet helemaal mijn eerste dag. Want ik heb al een brugmodule hier op school gevolgd, waardoor ik al 3 punten voor mijn Propedeuse binnen heb. Maar het was wel mijn eerste dag als SPH student op het Windesheim. Oh, wat klinkt dit heerlijk! SPH is dus de nieuwe studie die ik ga volgen en SPH staat voor: Sociaal Pedagogisch Hulpverlener.
Deze week heb ik alleen nog maar introductie dagen, ik leer de school en mijn klasgenoten een beetje kennen. 13 september is mijn aller eerste lesdag.
Ik zal het komende jaar ontzettend moeten knokken om mijn propedeuse te halen. Omdat ik alles versneld ga volgen, wil ik heel graag mijn propedeuse binnen een half jaar halen. Ik ga dus enorm mijn best doen en zal af en toe updaten hoe het gaat :).

Liefs, Lotte

10 opmerkingen:

 1. Joehoe, Windesheim!
  Knap hoor, binnen een half jaar een P halen! Een erg mooi streven. Heel veel succes! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes! Heb zelf vorig jaar de SPH afgerond. Inderdaad een super leuke studie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt leuk ! Mijn zus wil ook ongeveer hetzelfde studeren, zij heeft nu bijna de 'gewone' lerarenopleiding af en wil daarna ook nog verder gaan met gespecialiseerd onderwijs zeg maar... Succes ermee !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat fijn om zo met iets nieuws te beginnen: weer nieuwe ervaringen, vrienden die erbij komen, etcetera :) Ik wil je wel een tip geven, woorden zoals: 'school leven', 'aller eerste', 'les dag' enzo, zouden aan elkaar geschreven moeten worden :) als je twijfelt over of het al dan niet mag/moet kan je het op de site van de Nederlandse Taalunie checken: http://woordenlijst.org/ (bij 'zoeken naar')

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @E, ja heb er ook super veel zin in! Bedankt voor je tip, zal het onthouden. Ik twijfel dan inderdaad altijd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat leuk! ik ben ook deze week begonnen op windesheim :)
  veel succes met je studie!

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie regeltjes:
- Niet schelden en ongepaste woorden gebruiken.
- Tips zijn welkom! :)
- Niet spammen, Je kunt je site intypen bij URL wanneer je een bericht achter laat. Zo kunnen anderen op je naam klikken en worden door gestuurd naar je site.