vrijdag 24 juni 2011

Mijn propedeuse in de pocket!


Het is weer tijd voor een persoonlijke update. Afgelopen dinsdag avond mocht ik namelijk mijn Propedeuse ophalen, tijdens de uitreiking bij mij op school. Zo maar even ophalen, dat was het niet. Want daar heb ik wel een jaar voor moeten ploeteren, stressen en heel veel leren. Ik zal jullie vertellen hoe ik het ervaren heb en waar ik het meest trots op ben!

Vorig jaar September begon ik aan de opleiding SPH. Ik had er al de hele zomervakantie naar uitgekeken en ik kon niet wachten om te beginnen. Maar snel kwam ik tot de conclusie dat het HBO heel wat anders is dan het MBO. Ik werd verwacht tijdens colleges en trainingen, ik moest na schooltijd met klasgenoten aan het werk. Ik moest in het weekend boeken lezen, verslagen maken en lesstof stampen. Maar boven dit alles vond ik de verdieping die ik nodig had. Ik kreeg les over het ontstaan van stoornissen, de geschiedenis van het sociaal werk, ambulante hulpverlening, groepsdynamica en ga zo maar door. Ik kan oprecht zeggen dat het afgelopen jaar enorm wat wijzer ben geworden en ook persoonlijk ben ik weer een stuk volwassener. En ja, daar ben ik best wel trots op :)


Toen ik klaar was met mijn VMBO, had ik nooit durven dromen dat ik vijf jaar later mijn propedeuse van het HBO zou hebben. Leren was op het VMBO totaal niet mijn ding, ik vond het echt verschrikkelijk. Maar toen ik op mijn nieuwe opleiding SPW activiteitenbegeleiding kwam, kreeg ik weer plezier in school. Ik leerde dingen die mij interesseerde en ik leerde vooral mezelf kennen. Op het HBO krijg ik nu de extra verdieping en leer methodisch te werken. Ik denk dat ik het leren nu aan kan, omdat ik er klaar voor ben. Ik heb de interesse in de vakken en ik ben gemotiveerd om te leren voor school.

Voor mij is het nu al vakantie, maar daar was ik ook echt aan toe. Vorige week had ik mijn laatste herkansing. Deze heb ik gehaald, waardoor ik nu al mijn toetsen van het afgelopen jaar voldoende heb afgerond!


En daar zat ik dan dinsdag avond op 't Windesheim in Zwolle. Mijn propedeuse te ondertekenen. Nu ik mijn propedeuse heb, kan ik gaan studeren aan de Universiteit. Maar ik blijf lekker op mijn plek als SPH student.

Volgend jaar ga ik mijn jaarstage lopen op een orthopedagogisch centrum voor kinderen met een verstandelijke beperking. Vier dagen in de week ga ik hier stage lopen, 32 uur. Ik vind het enorm spannend, maar ik zal er zeker veel gaan leren. Ik kan niet wachten om daar lekker aan het werk te gaan!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om wat meer te lezen over mijn studie en mijn ervaring. Ik ben erg benieuwd of jullie ook studeren en welke studie jullie volgen! Laat het me weten in een reactie.

Liefs, Lotte