maandag 25 juli 2011

Beauty Question: Wat vind jij van plastische chirurgie?

Plastische chirurgie, iets aan je zelf laten veranderen om er mooier van te worden. Steeds vaker hoor ik het om me heen en veel mensen wagen zich er aan. Maar ik ben erg benieuwd wat jullie nou van plastische chirurgie vinden? Vinden jullie het oke als mensen iets aan zich zelf laten veranderen, om er mooier op te worden. Of vind je het zonde van het lichaam en moet je zijn zoals je bent. En zou je zelf (ooit) plastische chirurgie overwegen? Laat het me weten in een reactie. Lees verder om mijn antwoord op deze vraag te zien.

Ik heb even goed na gedacht over deze vraag. Ik vind dat iemand zelf mag bepalen of ze wat wil veranderen aan zich zelf, door plastische chirurgie. Wel vind het dat het veilig moet zijn, het is zonde om te snijden terwijl daar hoge risico's aan vast zitten. Ik zie verschillende mensen om me heen, die plastische chirurgie inschakelen. Voor bijvoorbeeld botox of een ooglidcorectie. Ik zie dan ook echt verschil en het maakt deze mensen echt 'mooier', je wordt niet direct een ander mens. Deze kleine ingrepen zorgen voor een grote verbetering en kunnen mensen echt mooier maken. Dit zijn dan ook dingen die ik later best bij mezelf zou laten doen, alleen wanneer ik het echt nodig vind. Ik heb bijvoorbeeld best hangende oogleden, wanneer ik 50 ben en ze hangen over mijn wimpers, dan zal ik daar graag wat aan willen laten doen. Ik vind dat plastische chirurgie best kan, wanneer je maar je zelf blijft en en je gezichts uitdrukking niet te veel veranderd. Ook vind ik plastische chirurgie kunnen, wanneer je bijvoorbeeld littekens hebt waar je van af wilt.

Om dit stuk af te sluiten wil ik er wel bij zeggen, dat ieder mens ouder wordt en veranderd. Dat vind ik ook mooi aan een mens, rimpels horen er bij. Maar wanneer er bepaalde dingen een beperking geven, vind ik ook dat daar wat aan gedaan mag worden. Nu ben ik natuurlijk ontzettend benieuwd naar jullie antwoord!

Lots of love, Lotte