vrijdag 8 juli 2011

Mijn mascara aanraders en afraders


De perfecte mascara die je wimpers laten krullen, lengte geven en volume. Steek je vinger omhoog als jij deze mascara gevonden hebt! Ik weet zeker dat nu niemand met zijn vinger achter zijn computer omhoog zit, want de perfecte mascara die bestaat volgens mij nog niet. Zo ongeveer elke mascara belooft ons een paar wimpers te geven met veel volume en lengte, maar hier voldoen ze lang niet allemaal aan. Mascara is dan ook iets, wat ik steeds opnieuw koop en steeds weer van een ander merk. Mijn zoektocht naar de perfecte mascara is nog niet gestopt. Maar ik heb de afgelopen jaren al wel wat ervaring opgedaan met verschillende soorten mascara's. Lees verder om mijn aanraders en afraders te zien.


Dit zijn alle mascara's die ik het afgelopen jaar ongeveer heb gebruikt. Ik heb ze expres bewaard, omdat ik hier een leuk artikel over wilde schrijven. Je ziet dat ik verschillende mascara's heb van verschillende merken en prijsklassen. In mijn aanraders en afraders zie je zowel goedkope als dure mascara's terug komen.


Laten we maar direct beginnen met mijn afraders, dan hebben we dat gelijk gehad. Hierboven zien jullie een aantal van mijn afraders. Om te beginnen de waterproof mascara van de Etos. Weet je wat het is? Ik houd gewoon niet zo van waterproof mascara's. Ze klonteren zo snel en je krijgt zo snel een spinnenpoot effect. Dat is dan ook de reden dat ik deze mascara niet snel zou pakken. De Xperience mascara van Maxfactor is ook geen favoriet, er gebeurd gewoon niets met mijn wimpers als ik deze mascara aan breng. Maar dan komt hier de ergste mascara die ik ooit op mijn wimpers heb aan gebracht..


De extra-volume collagene van L'Oréal. Kijk alleen al even naar het borsteltje, deze ziet er zelf al uit als een paar spinnenpoten. Dit is dan ook het effect wat je krijgt met deze mascara. Veel klonten en een dikke laag mascara.


Maar dan mijn favorieten, want die heb ik zeker weten ook. Ik begin met de Inimitable intense mascara van Chanel. Ik kreeg deze mascara vorig jaar bij de Glamour geloof ik. Ik was direct fan van deze mascara, met deze mascara krijg ik echt de meeste lengte. Als ik nog eens wat geld over heb, moet ik hier maar eens een full size van kopen.


Een grote favoriet van mij, is de Volume million lashes van L'Oréal. Dit is een van de weinige mascara's die mijn wimpers een mooie lengte geeft en wat extra volume, zonder dat er klontertjes ontstaan. In tegenstelling tot de Ultra collagene, pakt deze mascara van L'Oréal een stuk beter uit!


De mascara die ik op dit moment het vaakst pak is de Allround mascara van Catrice. Ik betaalde zo'n drie euro voor deze mascara en hij komt met zijn werking heel dicht in de buurt van de Volume million lashes. Het is een heel normaal, 'ouderwets' borsteltje. Maar eigenlijk vind ik deze borsteltjes nog het aller fijnst. Hij geeft mijn wimpers wat lengte en ook wat extra volume, ik ben erg te spreken over deze mascara. De prijs van deze mascara is trouwens zeker budgetproof. Ik geloof dat je voor de Volume million lashes zo'n 16 euro betaald.


Bij deze look heb ik gebruik gemaakt van de Allround mascara van Catrice. Ik vind het effect er goed uit zien. Mijn wimpers zijn een stuk langer geworden, mijn wimpers kleven niet aan elkaar en ik krijg wat meer volume. Toch had ik nog wel wat meer volume willen zien, maar voor nu ben ik wel tevreden.

De perfecte mascara heb ik dus nog niet gevonden. Maar met de Volume Million lashes en de Allround mascara van Catrice, overleef ik het ook wel hoor ;). Trouwens, vergeet niet elke drie maanden je mascara om te wisselen voor een nieuwe, wel zo hygiënisch. Hebben jullie de perfecte mascara al gevonden?

Liefs, Lotte