vrijdag 1 juli 2011

Rituals Hammam Olive Secret shower paste


Ik heb een aantal producten van Rituals waar ik enorm fan van ben, zo heb ik een Sunrise scrub, bodybutter en een  bodylotion. Maar mijn vriend Jan-Willem is ook groot fan, hij heeft namelijk al een aantal keer de Hammam Olive Secret Shower paste gekocht. Het werd tijd dat ik dit product eens ging reviewen. Een douche pasta? Ja dat klinkt interessant he. Daarbij ruikt dit product heerlijk naar Olijven en Eucalyptus. Lees snel verder voor mijn review.

De Hammam Olive Secret shower paste vond ik een erg interessant product. Een douche pasta, wat moet dat voorstellen? Nou heel simpel een douche product in een pasta vorm. En dan bedoel ik geen pasta alá macaronie, maar meer zoiets als chocolade pasta. Jan-willem had me overtuigd en ik ben aan het testen gegaan.
De verpakking vind ik er prima uit zien. De douche pasta zit in een tube, wel zo  hygiënisch en het werkt handig. De verpakking is licht blauw met bruin. Er zit 150 gram product in de tube, wat ik eigenlijk wat weinig vind. Dit komt natuurlijk omdat ik het product graag gebruik, dus het liefst heb ik een enorme tube!
De douche pasta bestaat uit twee hoofdingrediënten, namelijk olijven en eucalyptus.
Eucalyptus zorgt voor de frisse geur in het product. Eucalyptus heeft een helende werking en heeft een stimulerend effect op lichaam en geest. In Arabische en Turkse badhuizen word de olie gebruikt in stoombaden. Verder bezit Eucalyptus antibacteriële eigenschappen.
Olijfbladeren hebben een genezend en verstevigend effect op de huid en ze worden daarom vaak gebruikt in cosmetische producten. Olijfolie is een van de zuiverste oliën en wordt vaak gebruikt vanwege de therapeutische eigenschappen. Olijfolie bevat veel vitaminen en mineralen waar de huid dol op is.

Op bovenstaande foto's kun je heel goed zien hoe dik de pasta is. Het voelt eerst wat vreemd en dik aan, maar wanneer je het product over je lichaam verdeeld merk je pas hoe heerlijk dit product is. De geur is heerlijk fris en rustgevend, het doet me echt aan een frisse sauna denken. Ik kom echt helemaal tot rust, wanneer ik deze geur ruik. De topnoten bestaan uit Eucalyptus en citroen geaccentueerd met hartnoten van aloë, rozen en kruiden. Het geheel wordt omhuld door basisnoten van groene houtsoorten en musk. Hmm, heerlijk!
 
Nu snap ik helemaal waarom Jan-Willem dit product al vier keer opnieuw heeft gekocht. Het is een heerlijk doucheproduct. Perfect na een drukke school of werk dag, om even helemaal tot rust te komen. Ik gebruik deze douchepasta het liefst voordat ik ga slapen.
De Rituals Hammam Olive Secret shower paste kost 8,50. Je kunt trouwens ook heel gemakkelijk online bestellen, dit kan hier.
 
Liefs, Lotte