zaterdag 27 augustus 2011

Mijn haarverzorging + tips


De meest gestelde vraag op mijn filmpjes is "Hoe verzorg je je haar?". Ik krijg vaak complimentjes van jullie over mijn haar en dat vind ik natuurlijk erg leuk. Daarom heb ik vandaag een artikel waar in ik vertel hoe ik mijn haar verzorg en welke producten ik hiervoor gebruik. Ik gebruik geen bijzondere producten, die moeilijk te verkrijgen zijn, dus lees zeker even verder en lees mijn tips.  

Mijn haar is erg belangrijk voor me, ik wil dat het er glanzend en gezond uit ziet en wanneer dit niet zo is, wil ik hier direct wat aan doen. Ik draag mijn haar of los, of in een knotje. Vooral tijdens het werken en lessen op school, draag ik het liever vast. Maar wanneer ik een dagje uit ga of een feestje heb, kies ik voor stralend, los haar.


Een tip die je vast al eens gehoor hebt is, was je haar niet te vaak. Het werkt voor mij echt, ik was mijn haar om de twee dagen en zo houd ik mijn haar het mooist. Na twee dagen voelt mijn haar vet en moet ik het zeker weer wassen. Wanneer je je haar elke dag wast, went je haar hier aan en zal het ook sneller vet worden. Na het wassen van mijn haar breng ik altijd een contioner aan in de uiteinden van mijn haar, niet bij de haar aanzet. Dit laat ik een paar minuten intrekken en spoel dit weer uit. Op dit moment gebruik ik een shampoo en contioner van Dr. Organic, producten die ik erg fijn vind. Ik wissel trouwens erg vaak van shampoo en conditioner, ik heb niet een bepaalde favoriet.


Mijn 'geheim' is dat ik één keer in de week een haar masker neem. Het masker wat ik erg fijn vind, is het Deep repair masque van Macadamia. Ik breng dit masker ruim aan in mijn haar en laat het zeven minuten intrekken, vervolgens spoel ik het masker goed uit. Mijn haar voelt enorm zacht en gezond aan, hmm..


Qua stijling producten ben ik wel wat kieskeurig. Mijn lievelings serum is die van Biosilk. Ik breng elke ochtend een paar druppels serum aan in mijn haar, het laat mijn haar echt glanzen en stralen, wat zou ik zonder serum moeten?! Voordat ik mijn haar borstel, breng ik anti klit spray aan die ik bij de Action kocht. Dit is een heerlijke spray, die mijn haar makkelijk kambaar maakt, het maakt mijn haar niet vet of zwaar en hij ruikt lekker fruitig. Let er trouwens op dat je je haar altijd borsteld wanneer het droog is, waneer je dit doet met nat haar breekt je haar sneller af.


De Osis dust it powder is een poeder die mijn haar enorm veel volume geeft. Ik breng het poeder aan bij mijn haar aanzet en ik het masseer het er in, binnen no time zit er volume in. Ik gebruik het niet dagelijks, maar wel wanneer ik het los draag. Verder vind ik haar spray ook een belangrijk product, ik breng dit aan om mijn haar in model te brengen en het geeft meer stevigheid.


Dit is hoe ik mijn haar verzorg en welke producten ik gebruik. Ik gebruik niet tientallen producten voor mijn haar, want dat is gewoon niet nodig. Voor mij is een serum en het masker erg belangrijk, deze laten mijn haar er gezond uit zien en geven veel glans. Hoe ziet jullie haarverzorging er uit?

Lots of love, Lotte