donderdag 11 augustus 2011

Tag: Ben jij een echte beautyfreak?


Ik ben getagged door de lieve Joyce voor de 'Ben jij een echte beautyfreak tag'. Ik als groot beautylover en blogger kon deze tag natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan, daarom beantwoord ik de vragen van deze tag in dit artikel. Vandaag komen jullie er achter hoe ernstig het met mij gesteld is, ben ik echt zo'n beautyfreak? Lees snel verder, want vandaag kom je er achter.

Wat is het laatste beautyproduct wat je hebt gekocht waar je echt voor hebt moeten sparen?
Ik heb nog niet eerder écht moeten sparen voor een product, wel houd ik er bijvoorbeeld rekening mee dat ik iets nog heel graag wil kopen en dat geld houd ik dan even apart. Maar echt sparen heb ik nog niet gedaan, misschien is het wel een goed idee! Ik ben gek op budgetproducten, helemaal als de kwaliteit hiervan ook nog goed is. Ik koop daarom regelmatig budget producten, zonder dat ik hiervoor geld apart leg. Maar als ik echt een wat duurder en luxer product in mijn gedachten heb, leg ik hier wel eens geld voor apart. De laatste keer was dit, toen ik de producten uit de MAC Semi precious collectie kocht.

Als jij een beautyproduct was, wat zou je dan zijn en waarom?
Jeetje wat een lastige vraag! Als ik een beautyproduct was, zou ik mijn YSL lipstick willen zijn, in nude beige. Dit is echt mijn pareltje uit mijn collectie, hij staat echt te pronken op mijn make-up kastje. Ik behandel dit product met liefde, zeg hem elke ochtend even goede morgen en gebruik hem zo min mogelijk, omdat hij té mooi is! *ahum, overdrijf een beetje*


Hoeveel vriendinnen heb je, waarmee je helemaal gek kan worden over die perfecte blush of die fantastische oogschaduw?
Niet veel, de meeste meiden die ik ken en gek zijn op beauty, zijn beautybloggers. Mijn vriendinnen buiten internet zijn niet zo veel met beauty bezig, ze dragen wel make-up maar zien het niet als hun hobby. Cynthia is een vriendin van mij en is natuurlijk een groot beautylover, met haar kan ik gerust weg kwijlen bij een prachtige blush of nagellak.

Wanneer was de laatste keer dat jij make-up hebt weggegooid?
Eerlijk gezegd gooi ik niet snel producten weg, of ze moeten niet meer goed zijn. Ik vraag eerst aan mijn moeder en zusje of er nog wat voor ze bij zit, meestal kunnen zij er nog wel wat uit halen. Mascara's gooi ik wel echt regelmatig weg, omdat je deze niet langer dan drie maanden mag gebruiken.

Hoe begon de make-up gekte bij jou?
Door beautyblogs. Ik was een jaar of 15/16 toen ik de beautyblogs ontdekte. Dagelijks bezocht ik Girlscene en Misslipgloss en hier leerde ik ontzettend veel van. Er kwamen steeds meer beautyblogs bij, die ik ook allemaal ging volgen. Op een gegeven moment volgde ik zoveel bloggers, dat ik alleen de aller leuksten ben blijven volgen. Mijn liefde voor beauty bleef hierdoor groeien, ik wilde dingen uitproberen en ik vond het leuk om beautyproducten te kopen. Zo is het een beetje begonnen.


Als een niet-make-up-freak je vraagt hoeveel nagellak of oogschaduw je hebt, geef je dan een eerlijk antwoord?
Haha, nee! Want ik heb zelf ook geen idee hoeveel nagellak of oogschaduw ik heb. Ik heb het wel eens geteld hoor, maar daar is weer erg veel bij gekomen.

Hoe vaak ga jij langs de drogist zonder dat je echt iets nodig hebt?
Minstens één keer per week. Ik kom sowieso wel een keer in de week bij de Kruidvat, Etos of Da. Ik vind het gewoon leuk om even te kijken bij de beautyproducten, stel dat daar net een nieuw product ligt wat ik nog niet ken?!


Hoeveel tijd besteed je per dag op internet, lezend over beauty?
Een uur per dag denk ik wel. Het is wel eens veel meer geweest, maar ik moet voor mezelf ook een grens stellen. Soms ben ik in een half uurtje klaar met het lezen van blogs, maar soms ben ik zo'n twee uur bezig.

Wat is je favoriete make-up item?
Dit is wel de aller moeilijkste vraag die je aan een beautyfreak kunt stellen? Hoe kan ik nou kiezen uit al die prachtige producten, ik weet het gewoon niet! Maar ik vind mijn mineralize skinfinish van MAC geweldig en mijn YSL lipstick uiteraard.

Heb je een wishlist en hoeveel items staan daar op?
Ik ben een wandelende wishlist, ik heb altijd precies in mijn hoofd wat ik nog graag wil hebben. Het Naked pallet van UD moet zeker nog een keer van mij worden, verder wil ik heel graag een keer een blush van Chanel en een palletje van Dior, gewoon voor de heb! Maar verder heb ik altijd nog heel veel budget producten op mijn wishlist staan, mijn wishlist zal nooit leeg zijn ;)

Geef deze tag door aan 3 bloggers waarvan jij weet dat het echte make-up freaks zijn.
Ik geef deze tag door aan mijn collegabloggers Sanne, Suzanne en Marijke. Succces ladies!

Lots of love, Lotte