maandag 26 september 2011

Nail art, tips voor beginners!


Iets waar veel van mijn bezoekers fan van zijn, is nail art. Ik ben zelf geen expert in nail art, maar ik vind het wel ontzettend leuk om te spelen met mijn nail art stuff, om te proberen en te oefenen. Ik vind het leuk om creaties van andere nail art lovers te bekijken en me hierdoor te laten inspireren. Vandaag wil ik jullie tips geven op het gebied van nail art, welke tools zijn een must have en welke technieken zijn leuk om te kunnen?


Aan de hand van wat simpele voorbeeld creaties wil ik jullie wat tips geven en ideetjes.


Op nail art gebied zijn er een aantal tools en accessoires die erg handig en leuk zijn. Iets wat als nail art lover niet in je stash mag ontbreken zijn dotting tools. Dotting tools zijn pennen met daarin puntjes en bolletjes, hiermee kun je heel gemakkelijk stipjes zetten op je nagels. Hoe handig is dat! Mijn dotting tools komen van de webshop MardyMakeup. Er zijn zoveel creaties te bedenken waarbij deze tools echt niet mogen ontbreken. Wat ik zelf ook prettig vind zijn kwastjes/stripers waarmee je dunne lijntjes op je nagels kan zetten. Mijn kwastje komt van NailXL.


Wanneer je zelf niet zo creatief bent met nagellak, kun je natuurlijk ook gewoon stickertjes gebruiken of Fimo. De stickertjes die je ziet komen van Konad en de fimo komt van MardyMake-up. De stickertjes kun je heel simpel op je nagels plakken en een topcoat aanbrengen. De fimo kun je met een pincet op je nog wat natte nagellak leggen en tot slot ook een top coat aanbrengen.


Zin een speciaal effect op je nagels? Kies dan voor een topcoat met een bijzonder effect. Kies bijvoorbeeld voor een lakjes met flakies, deze zijn er van NfU Oh, maar ook Golden Rose heeft flakie lakjes. Crackle nagellak is helemaal hip en deze worden ook door veel verschillende merken verkocht. Je kunt voor een zwarte crackle kiezen, maar een kleurtje is ook wel heel gaaf. Verder zijn nog heel veel andere top coats met bijzondere effecten, bijvoobeeld de special effect toppers van Essence (op de foto zie je Hello Holo, een holografische top coat).


Crackle naglelak, holografische glitters en streepjes met de striper. Links in die hoek zien jullie trouwens een paarse lak met daarover een matte topcoat, ook een leuk effect, eens wat anders dan altijd glans.


Iets wat misschien heel logisch is, maar juist heel belangijk, zijn basic nagellakken. Voor nail art is het handig om verschillende nagellak kleuren te hebben, vooral de basis kleuren zijn erg belangrijk. Denk hierbij aan rood, blauw, groen, geel, oranje, roze, paars, zwart en wit. Wanneer je deze kleuren hebt, kun je al veel kanten op. Een snel drogen top coat is ook geen overbodige luxe, zo kun je snel verder werken en weet je zeker dat het snel droog is.


Nail art is leuk en blijf hier zeker mee oefenen. Ik hoop dat jullie wat aan deze tips en ideetjes hebben gehad, een goed begin is namelijk het halve werk. En nu aan de slag met je nail art tools!

Lots of love, Lotte