vrijdag 9 september 2011

Red Bull Fierste Ljepper, kom ook!

Advertorial

Nog niets te doen morgen? Morgen 10 september vindt de tweede editie van de Red Bull Fierste Ljepper plaats. De beste fierljeppers voor de Koppelpoort in Amersfoort worden uitgedaagd verder dan ooit te springen! Fierljeppen is één van de oudste extreme sporten van Nederland. Red Bull gaat op zoek naar de geschiedenis en grenzen van de oer-Nederlandse sport Fierljeppe. Een langere polsstok, een hogere schans, dieper water en een verplaatsbaar zandbed. Dit wil je echt niet missen! Het evenement begint om 14.00 uur en de toegang is gratis.  

Er strijden morgen 15 heren en 8 dames in de finale die ze door middel van kwalificatiewedstrijden bereikt hebben. Naast professionele fierljeppers gaan ook enkele polsstokhoogspringers de uitdaging aan, waaronder voormalig wereldkampioen Rens Blom.Het Fierljeppe gaat ver terug in de geschiedenis, het was in de 12e eeuw de manier om riviertjes, sloten, kanalen en grachten te springen. In 1767 werd de eerste fierljepwedstrijd gehouden en in 1972 vonden de eerste Nederlandse Kampioenschappen plaats. Doordat de grenzen tijdens het evenement morgen zijn verlengd, zal dit voor meer uitdaging en extreme records zorgen. Op 10 september, wanneer de Koppelpoort open staat vanwege Open Monumentendag, kan het publiek dus niet alleen kennis maken met deze monumentale poort. Ook fierljeppen laat deze dag zien dat de sport met zijn rijke geschiedenis één van de meest complexe atletiekvormen is.

Jullie kunnen morgen het evement vanaf de kaders mee beleven! RTL 7 zendt morgenavond om 19.00 uur een verslag van dit sportevenement uit. Klik hier voor meer informatie.

Lots of love, Lotte