donderdag 27 oktober 2011

Lipstick kopen? Ik geef je tips!


Ruim een jaar gelden gebruikte ik nooit, maar dan ook echt nooit lipstick. Ik weet niet wat het was, maar er zat voor mijn gevoel zo'n 'oude dames' stempel op. Ik wist toen ook echt niet welke lipsticks mooi waren, welke kleuren en van welke merken. Nu een jaar verder, is mijn lipstick stash behoorlijk gegroeid en leek het me wel leuk om wat tips te geven, als in net zo'n situatie zit als ik vorig jaar. Ik heb inmiddels ontdekt welke kleuren bij mij passen en welke merken mijn favoriete lipsticks hebben. Benieuwd? Lees dan verder.


Heb je nog geen enkele lipstick en weet je niet waar je moet beginnen? Zorg dan dat je voor een aantal basiskleuren gaat. Rood, roze, nude, paars en eventueel oranje. Met deze kleuren heb je al behoorlijk wat variatie en kun je ook eens wisselen.

De volgende stap is het merk, want welke merken verkopen nou mooie lipsticks? Mijn favoriete merken, wat lipsticks betreft, zijn: MAC, NYX en Catrice. Ik vind de lipsticks met elkaar te vergelijken, ze zijn allemaal erg romig en hebben een ruim assortiment. Goed gepigmenteerde lipsticks, zowel budget als wat duurder.


Bekijk heel goed welke finish je lipstick moet hebben. Wil je een creamy lipstick zonder poes pas, een glanzende lipstick, een lipstick met shimmer of glitter, een matte lipstick? Ik ben zelf het meest fan van creamy lipsticks, glanzedne lipsticks of juist mat. Een lipstick met een shimmer zal ik niet snel meer kopen, omdat ik van mezelf weet dat ik zoiets niet vaak draag. De lipstick moet romig zijn en goed gepigmenteerd, dat vind ik belangrijk.

De kleur, welke kleur past nu bij je? Ik kan je alleen maar zeggen probeer het gewoon uit! Laat je bijvoorbeeld eens adviseren door een make-up artist of zoek het internet af voor swatches van de lipsticks, dit doe ik zelf ook heel vaak. Ik heb vaak genoeg een miskoop gedaan, dus het is heel belangrijk om van te voren goed research te doen hiernaar.


Dit waren mijn tips, voor het kopen van een mooie lipstick. Ga niet uit het niets een lipstick kopen, maar denk goed aan bovenstaande tips. Zo verkom je misschien wel wat miskopen!

Lots of love, Lotte