dinsdag 31 januari 2012

How to: Apply Mascara, tips & tricks


Het netjes aanbrengen van mascara is een hele klus opzich. Onze wimpers moeten goed zwart worden, niet aan elkaar plakken, niet klonteren, goed gesepareerd worden en ga zo nog maar even door. Wij vrouwen stellen nog al veel eisen en de perfecte mascara blijft een grote zoektocht. Maar waarom zouden we het ons zelf zo moeilijk maken? Met wat trucjes en tips, krijgen we namelijk ook de perfecte wimpers. Lees snel verder!


  • Voordat je mascara aanbrengt is het belangrijk dat je wimpers goed schoon zijn, reinig je ogen met een milde oogreinigings milk.
  • Krul je wimpers met een wimperkrul tang, deze zorgt er voor dat je wimpers een mooie krul krijgen en je wimpers zullen een stuk langer lijken!
  • Breng je mascara in meerdere laagjes aan, maar pas wel op dat je wimpers niet te dik worden. Je wilt natuurlijk geen spinnenpoten effect.
  • Breng eerst een laagje mascara aan, wacht vijf minuten (ga bijvoorbeeld verder met derest van je make-up) en breng dan een tweede laagje aan, dit geeft je wimpers meer volume!
  • Breng je mascara zowel op je bovenste als op je onderste wimpers aan, op al je haartjes.
  • Kam je wimpers, na het aanbrengen van je mascara, door met een wimper kammetje. Hierdoor worden je wimpers gescheiden van elkaar.
  • Mijn mascara aanraders: Catrice Allround mascara, LorĂ©al Million Lashes, Lancome Hypnose Doll Eyes.


In bovenstaand filmpje laat MakeupGeekTV zien hoe je je mascara kunt aanbrengen, als een professional. Leuk en handig om eens te bekijken!

En lukt het je nou niet om de perfecte wimpers te creeren? Dan ga je toch lekker voor een paar nepwimpers, zeker weten dat je zult stralen!
Hebben jullie nog tips, om de perfecte wimpers te krijgen, laat deze dan vooral achter in een reactie. Ik ben namelijk erg benieuwd!

Lots of love, Lotte