zaterdag 10 maart 2012

Schoenen tips, voor kleine voetjes


Als het goed is kennen jullie onderhand mijn voeten probleem, mijn ienieminie kleine voetjes. Ik heb namelijk een maat 35 en hierdoor heb ik vaak moeite met het vinden van leuke en passende schoenen. M'n zusje Vera heeft er nog net iets meer last van dan mij, zij zit namelijk met een maatje 34. Zucht, groeien doen onze voetjes niet meer, dan maar opzoek naar oplossingen! In dit artikel wil ik onze tips met jullie delen.

Het hebben van kleine voetjes (vooral met een maat 35 of kleiner) is niet altijd even handig. Met deze maat kom je namelijk al snel bij de kindermaatjes, maar daar wordt je toch een keertje te oud voor he? Daarom ben ik op zoek gegaan naar de leukste schoenen of merken, waar je met kleine maatjes terecht kunt. Ik heb al enige ervaring, dus ik vond het leuk om dit met jullie te delen. Sorry voor de dames met grote voeten, jullie kan ik met dit artikel niet helpen. Misschien kunnen jullie je tips bij de comments delen, ik kan hier verder namelijk geen aandacht aan besteden.


Pumps, high heels, hakken. Het grootste probleem met onze kleine voetjes. Een paar goede pumps is voor ons niet altijd weggeglegd. Maar na enig speurwerk, heb ik toch een aantal merken en winkels waar je met je maat 35 of minder wel terecht kunt. Bij ZARA verkopen ze af en toe high heels in maat 35! Ik merk wel dat dit de laatste tijd steeds minder wordt, dus je moet er wel eventjes voor zoeken.


Heb je niet zoveel geld te besteden, dan is Kenzaa een aanrader. Voor minder dan 40 euro heb je al een goed paar pumps in een kleine maat. Zeker een aanrader! Wel wat meer geld te besteden? Neem dan eens een kijkje bij O'MODA, mooie merken en ook in kleine maatjes.
 

Bij van Haren verkopen ze tegenwoordig ook schoenen in maat 35, bovensstaande enkellaarsjes vind ik echt super leuk! Misschien toch maar bestellen? Ze kosten zo'n 20 euro, heerlijk zo lekker goedkoop.


Soms hebben kleine voetjes ook voordelen. Als je een UGG fan bent, dan zit je met kleine voetjes helemaal goed. Je kunt namelijk voor de kindermaten gaat en laten die nou net een stuk goedkoper zijn dan de volwassen maten van UGG!
 

 
Mijn nieuwe UGG's, de Bailey Button mini, in een maat 34! Ik kocht ze bij van den Assem.
 
Ook Converse All Starts en Vans lopen door in de kindermaten. Maar aan de buitenkant zie je toch niet dat jij een maatje 34 draagt, in plaats van een gangbare 38 ;). Ook bij deze merken schelen de kindermaten vaak in prijs, fijn voor de kleinvoeters!
 
Bij de H&M verkopen ze bij de kindermaten, zo af en toe hele leuke ballerina's! Ik scoor er regelmatig leuke schoentjes, die er absoluut niet kinderachtig uit zien hoor. Je kunt ook ballerina's proberen met een elastieken rand, deze zitten vaak net wat strakker. Met een maat 35, zou je van deze ballerina's ook een maat 36 kunnen proberen. Grote kans dat ze dan toch goed passen, doordat ze elastisch zijn en vrij strak zitten.
 
We kunnen onze kleine voeten natuurlijk ook in een maat 36 stoppen, met wat hulpmiddeltjes kom je al een heel eindje! Bovenstaande zooltjes werken niet altijd verzachtend, ze zorgen ook voor een antislip effect en je voeten komen net wat 'strakker' in je schoen te liggen. Deze zooltjes zijn bij veel schoenenwinkels te verkijgen, vraag er anders even naar.
 
 
Zijn bovenstaande tips geen optie voor jou, dan zit er nog maar één ding op.. Een tripje naar Spanje of Italie! Want daar zijn de vrouwen net een beetje kleiner, ranker en slanker. Dat wil zeggen, meer kleine voetjes! Een maat 34 of 35 is daar veel meer gangbaar en wordt gewoon in de winkels verkocht. Laat ik nou net deze zomer een tripje naar Barcelona in de planning hebben staan. Ha ha

Hé maar dames met kleine voetjes, niet getreurd. Kleine voetjes worden vaak als 'mooi' en 'fijn' beschouwd. Ook al is het niet altijd even handig.

Lots of love, Lotte