dinsdag 20 november 2012

Even bijwerken..

 
Je hebt een lange dag voor de boeg, je brengt 's ochtends een mooie make-up look aan, maar komt er tegen half 11 achter dat je lipstick is gaan vlekken. Oh jee, tijd om bij te werken! We kennen het vast allemaal. Tijd voor tips en tricks!

 
Bedenk 's ochtends bij het aanbrengen van je make-up eerst, wat voor dag je gaat hebben. Een half dagje school, of een zakelijke afspraak waarvoor je eerst een paar uur moet reizen. Het maakt zeker verschil, in het aanbrengen en bijwerken van je make-up. Voor een dagje school, ga ik vaak voor een basic look. Maar voor een feestje, afspraak etc. ga ik voor wat meer variatie.
 
Het belangrijkste: primer! Dat is het halve werk, met een goede basis blijft je make-up een stuk langer en netter zitten.
 

Toch last van iets te veel glans? Neem een poedertje mee voor onderweg! Met een klein poederkwastje of een sponsje, dit heb je namelijk zo bijgewerkt. Vaak zitten er in poederdoosjes al een spiegeltje, hoef je dit ook niet meer mee te slepen.
 
Blijf gedurende de dag je make-up checken. Geen lipstick op je tanden? Geen uitgelopen mascara? Geen rode vlekken? Check, check, dubbel check!Maak het jezelf ook niet te moeilijk. Een rode lipstick is tricky, dat weet je voordat je een rode lipstick over je lippen heen haalt. Ga voor safe en kies een nude lipstick, gloss of lippenbalsem! Altijd goed, toch? Ga je de uitdaging toch aan? Zorg dan voor een goede basis met lippotlood, dit zorgt er voor dat je lipstick langer blijft zitten. En blijven bij smeren, wanneer het nodig is. Oh ja, en zeker niet over je lippen vegen, na het eten van een boterham.


Wat ik altijd handig vind, is om een aantal make-uppies mee te nemen in een klein tasje. Wat is handig om mee te nemen? Een poeder (met spiegeltje en sponsje), een concealer, lipstick die je draagt die dag, eventueel reinigingsdoekjes (zo'n mini pakje van de Sephora bijvoorbeeld). Altijd handig om bij je te hebben, in geval van nood.
 
Lots of love, Lotte