maandag 11 maart 2013

Hoera! Europese cosmetica vanaf vandaag dierproefvrij


Vanaf vandaag, 11 maart 2013, kunnen we ein-de-lijk zeggen dat alle cosmetica binnen Europa dierproefvrij wordt. Maar dan ook écht dierproefvrij! Hoera! Al jaren wordt er geroepen dat er een wet moet komen, maar vandaag is de dag dat het dan eindelijk zo ver is.

Ik ontving vanochtend dit geweldige nieuws, dus dat moest ik natuurlijk met jullie delen:

Amsterdam, 11 maart 2013 – Vandaag vindt een historische doorbraak plaats in de beauty-industrie. Vanaf nu is in de EU, wereldleider binnen de cosmeticamarkt, alle cosmetica dierproefvrij. Een overwinning voor iedereen die tegen dierproeven heeft gestreden! Lush voert al jarenlang campagne tegen dierproeven voor cosmetica en  is dan ook erg blij dat alle Europese cosmetica proefdiervrij wordt... (Lush)

Hier worden we toch allemaal een beetje blijer van? Want waarom zouden we die arme dieren zoveel leed aan doen, terwijl het echt niet nodig is. Lush is natuurlijk een merk dat al jaren lang strijd tegen dierproeven, net als vele andere merken. Maar toch waren er merken, die een dierproefvrij product niet konden garanderen. Gelukkig komt hier van af nu dus verandering in. Verspreid het goede nieuws!

Ik ben benieuwd of jullie net zo blij worden van dit leuke nieuws? Een hele verbetering, als je het mij vraagt!

Lots of love, Lotte