vrijdag 17 mei 2013

DIY: Galaxy zonnebril


Achter de schermen helpt Maddy Ekkelkamp mij met regelmaat voor prachtige foto's, veel shoots die hier voorbij zijn gekomen, zijn door haar gemaakt. Ze is een talentje! Ze heeft nu ook haar eigen fotografie blog online staan en hij ziet er ontzettend leuk uit. Op haar blog vind je genoeg inspiratie, creativiteit en de prachtigste foto's, het is ook echt heel leerzaam. Bekijk Bloginbeeld.nl eventjes! Vandaag deelt Maddy ook een heel leuk DIY artikel met ons.
 
Door Maddy- Eindelijk is het dan zover, de eerste warme dagen hebben ons land bereikt. Ik heb dan ook mijn sandalen weer onder het stof vandaan gehaald en mijn zonnebril tevoorschijn getoverd.. Bummer! Deze was namelijk niet meer zo mooi als ik mij herinnerde van vorig zomer. Tijd dus voor een nieuwe zonnebril, en ik wist precies wat voor een dit moest worden: Een galaxy! Na stad en web te hebben afgezocht gaf ik de moed op, een zonnebril zoals ik in gedachten had, was gewoon niet te vinden. Hoog tijd dus voor een Do It Yourself!

 
 
Neem als uitgangspunt een zwarte zonnebril. Ik koos voor zwart wayfarer montuur, en vond deze bij de H&M voor maar 5 euro. Als je het perfecte montuur hebt gevonden ga je tussen je nagellak opzoek naar galaxy kleuren. Ik ging voor de paars, blauwe, roze en witte kleuren.
 
 
Neem dan een schuurspons en haal hier de ‘schuurkant’ van af, knip hierna de spons in stukken. Een paar sat√© prikkers komen ook van pas als je (zoals ik) niet beschikt over een dotting tool voor de nagellak.
 
 
Nu is het tijd om aan de slag te gaan. Dip de spons in een kleur en breng deze deppend aan op de bril. Doe dit een beetje naar eigen inzicht, maar laat het zwart van de bril wel af en toe in zicht. Je kunt ook kleuren over elkaar heen aanbrengen of mengen.
 
 
Als je helemaal tevreden bent over de galaxy print op je bril is het tijd voor de details. Dit doe je door een glitterlak op sommige stukken toe te voegen en met de satéprikkers (of Dottingtool) met wit en paar sterren te maken.
 
 
 
Nu even laten drogen en klaar is je galaxy zonnebril! Super budget proof en binnen een kwartiertje klaar.
 
Heb jij ook een galaxy zonnebril gemaakt? Post dan even een foto op de Blog in Beeld facebook. En vergeet geen bezoekje te brengen aan Bloginbeeld.nl !